BOJXONA XIZMATIDA KADRLAR ZAXIRASINI SHAKLLANTIRISHDAGI AYRIM MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Mazkur tezisda bojxona xizmatida kadrlar zaxirasini shakllantirish jarayonida uchrayotgan asosiy muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari tahlil qilingan. Xususan, malakali va tajribali nomzodlarni saralash, rahbarlik lavozimlariga tayyorlash, xizmatga moslashtirish va ularning kasbiy rivojlanishini taʼminlash bilan bogʻliq masalalar yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy inson resurslarini boshqarish mexanizmlarini joriy etish orqali bojxona organlarida samarali kadrlar zaxirasini shakllantirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: bojxona xizmati, kadrlar zaxirasi, inson resurslari, kadrlar siyosati, motivatsiya, malaka oshirish, boshqaruv.