JINOYAT PROTSESSIDA HIMOYACHILARNI JALB ETISH XARAJATLARINI QOPLASH: MUAMMO VA YECHIMLAR (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Maqolada jinoyat protsessida davlat hisobidan tayinlangan himoyachilar ishtiroki bilan bog‘liq protsessual xarajatlarning huquqiy tabiati, ularni mahkumlardan undirish mexanizmlaridagi mavjud kamchiliklar hamda qonunchilikni takomillashtirish yo‘nalishlari tahlil qilingan. Xorijiy davlatlar tajribasi qiyosiy-huquqiy tahlil asosida O‘zbekiston amaliyotini takomillashtirish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: protsessual xarajatlar, davlat hisobidan yuridik yordam, himoyachi ishtiroki, xarajatlarni undirish, advokat xizmatlari, jinoyat protsessi.