PEDAGOGIK PRAGMATIKA ASOSIDAGI REFLIKSIYA MASHQLARI ORQALI TANQIDIY FIKRLASHNI KUCHAYTIISH (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Ushbu maqolada pedagogik pragmatika asosida tashkil etilgan refleksiya mashqlarining ta’lim jarayonidagi o‘rni, ularning o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishdagi samaradorligi tahlil qilinadi. Refleksiya orqali o‘quvchilar o‘z bilimlarini baholash, o‘z fikrlarini asoslash va muammolarni tahlil qilishga o‘rganadilar. Maqolada refleksiv yondashuvning pedagogik mohiyati, uning pragmatik ta’lim bilan bog‘liqligi hamda amaliy mashqlar misolida yoritilgan.
Keywords: Pedagogik pragmatika, refleksiya, tanqidiy fikrlash, innovatsion ta’lim, ta’lim metodlari, kompetensiya, tahlil, baholash.