(untitled) (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Ushbu ilmiy maqola talabalarning o‘quv faoliyatida yuzaga keladigan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etishning psixologik xususiyatlariga bag‘ishlangan. Zamonaviy ta’lim tizimida talabalar ko‘plab o‘quv qiyinchiliklariga duch kelmoqda: bilimlarni o‘zlashtirishdagi to‘siqlar, vaqtni noto‘g‘ri taqsimlash, motivatsiyaning pasayishi, o‘qish texnikasining pastligi, imtihon stressi va kognitiv yuklamaning haddan tashqari ko‘pligi. Maqolada ushbu qiyinchiliklarning psixologik mexanizmlari tahlil qilinib, ularni yengib o‘tishning samarali usullari – o‘quv motivatsiyasini shakllantirish, o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish, kognitiv strategiyalarni o‘rgatish, stressga qarshi kurashish texnikalari va o‘quv muhitini optimallashtirish kabi masalalar yoritilgan.