SANOAT KORXONALARIDA RAQOBATBARDOSHLIKNI OSHIRISHNING TASHKILIY-IQTISODIY ASOSLARI (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Ushbu tezisda sanoat korxonalarida raqobatbardoshlikni oshirishning tashkiliy-iqtisodiy asoslari tadqiq etilgan. Unda raqobatbardoshlikka ta’sir etuvchi asosiy omillar, xususan, boshqaruv samaradorligi, resurslardan oqilona foydalanish, innovatsion faoliyat va moliyaviy barqarorlik masalalari yoritilgan. Shuningdek, mazkur omillarni o‘zaro uyg‘un holda qo‘llash sanoat korxonalarining raqobat ustunligini ta’minlashning muhim sharti ekanligi asoslab berilgan.
Keywords: sanoat korxonasi, raqobatbardoshlik, tashkiliy-iqtisodiy asoslar, boshqaruv samaradorligi, moliyaviy barqarorlik, raqobat ustunligi.