AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA DATA-DRIVEN BOSHQARUVNING OMILIY REGRESSIYA TAHLILI: INFRATUZILMA, INSON KAPITALI VA INSTITUTSIONAL MUHIT USTUVORLIGI (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Maqolada O'zbekiston Respublikasida aksiyadorlik jamiyatlarida raqamli boshqaruv samaradorligi (EGDI) ni belgilovchi to'rtta omilning ko'p omilli OLS regressiya tahlili o'tkaziladi. β-koeffitsientlar ierarxiyasi infratuzilma (β=0,37), inson kapitali (β=0,31), institutsional sifat (β=0,29) va texnologiyalar joriy etish (β=0,18) tartibida aniqlandi. R²=0,94 ko'rsatkichi modelning yuqori tushuntirish qobiliyatini tasdiqlaydi. Natijalar barqaror raqamli transformatsiya uchun strategik ustuvorliklarni belgilashga xizmat qiladi.
Keywords: OLS regressiya, beta-koeffitsient, EGDI, raqamli boshqaruv, infratuzilma, barqaror transformatsiya