(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur tezisda qayta ishlash natijasida olingan mahsulotlarning “yetarli darajada qayta ishlanganlik” mezonlari asosida aniqlanishini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Xususan, tovarning kelib chiqish mamlakati aniqlanishida qoʻllaniladigan asosiy mezonlar, qayta ishlash operatsiyalarining huquqiy va iqtisodiy ahamiyati, xalqaro amaliyot hamda milliy qonunchilikdagi yondashuvlar oʻrganilgan. Shuningdek, bojxona amaliyotida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan. Tezisda qayta ishlash jarayonlarini baholashning aniq va shaffof mezonlarini joriy etish tashqi iqtisodiy faoliyat ishtirokchilari uchun qulaylik yaratishi va bojxona nazorati samaradorligini oshirishi asoslab berilgan.