(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Ushbu tezisda Navoiy va Bobur ijodida tasavvufiy g’oyalar va ularning ”Qul ubaydiy” asaridagi talqini, mavzu va g’oya jihatidan tahlil qilinadi. Navoiy va Bobur ijodida tasvirlangan tasavvufiy an’analarning o’zaro bog’liqligi, ularning ijodiy uslubi va g’oyalarining zamonaviy hayotga ta’siri ko’rib chiqiladi. Bu tahlil, o’zbek adabiyotining tasavvufiy merosini yanada chuqurroq anglash va uning zamonaviy madaniyatdagi o’rnini belgilashda muhim ahamiyatga ega.