ÁDEBÍYAT SABAQLARÍNDA ÁDEP-IKRAMLÍLÍQ TÁRBIYASÍ (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Mámleketimizde «Ulıwma orta bilim beriwdiń mámleketlik bilimlendiriw standartları», «Bilimlendiriw haqqında»ǵı Nızam qabıllanǵannan keyin bilimlendiriw tarawında bir qatar unamlı jańalıqlar bola basladı. Bul tarawda oqıtıw metodı dúnya júzlik ólshemge muwapıq jańalanıp barıwdı talap etedi. Usı kórsetilgen wazıypalardı orınlawda milliy baǵdarlamaǵa tiykarlanǵan jańa pedagogikalıq texnologiyanı islep shıǵıw, jetilistiriw hám onı ámelge asırıw, qollana biliwge ayrıqsha dıqqat awdarılmaqta.
Keywords: дарс жараёни, адабиёт, образ, ижоди, стиль, метод, жанрлар, таълим, бадиий асар таҳлили.