(untitled) (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Ushbu maqolada lalmi tuproqlarning namlik darajasi haqida bayon qilingan. Tadqiqot ishida hozirgi kundagi lalmi tuproqlarning namlik darajasi o‘rganilgan va B.V.Gorbunov tadqiqotlariga solishtirilgan, o‘tgan 80 yildan ortiq vaqt davomida qanchalaik farqlanishi ochib berilgan. Lalmi tuproqlarning namlik darajasi oʻsimlik qoplamining miqdoriga, yil davomida tushgan yogʻin-sochin miqdoriga hamda tuproqning barcha xossalariga bogʻliq holda oʻzgarishi kuzatilgan.