TALABALARNI EKOTURIZM VOSITASIDA SAMOGEN TARBIYALASHNING IQTISODIY-GEOGRAFIK SHART-SHAROITLARI (Symposium on Life and Environmental Sciences, 2026)
Hozirgi davrda inson va tabiat o‘rtasidagi munosabatlar keskin o‘zgarib bormoqda. Atrof-muhit muammolarining kuchayishi, iqlim o‘zgarishi, tabiiy resurslarning kamayishi yosh avlodni ekologik jihatdan ongli qilib tarbiyalash zaruratini tug‘dirmoqda. Ayniqsa, oliy ta’lim tizimida talabalarni nafaqat bilimli, balki mustaqil fikrlovchi, mas’uliyatli shaxs sifatida shakllantirish dolzarb vazifaga aylangan.