14-15 YOSHLI KARATECHILARNING FUNKSIONAL HOLATINI BAHOLASHDA BIOKIMYOVIY MONITORING USULLARI (Symposium on Life and Environmental Sciences, 2026)
14-15 yoshli karatechilarning mashg‘ulot vaqtida jismoniy holatini to‘g‘ri baholash nafaqat natijadorlikni oshiradi, balki o‘ta zo‘riqish dan himoya qiladi. Maqolada qon va so‘lak tarkibidagi asosiy biokimyoviy ko‘rsatgichlar tahlil qilinadi.
Keywords: Laktat (sut kislotasi), kreatinfosfokinaza (KFK), mochevina, oqsil, yog‘, uglevod, yuklama hajmi, beogen elementlar, energiya almashinuvi.