MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOSHLANG‘ICH SUZISH MASHG‘ULOTLARINI O‘TKAZISH USLUBIYATI (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning jismoniy rivojlanishida 3–7 yosh davrining o‘rni va ahamiyati ilmiy tahlil qilingan. Unda organizmning asosiy tizimlarini shakllantirishda jismoniy faollikning ustuvorligi hamda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida jismoniy tarbiya jarayonini ilmiy asosda tashkil etish zaruriyati yoritilgan. Shuningdek, suzish mashg‘ulotlarining sog‘lomlashtiruvchi va rivojlantiruvchi ta’siri, uning yurak-qon tomir hamda nafas olish tizimiga ijobiy ta’siri, shuningdek, hayotiy xavfsizlikni ta’minlashdagi ahamiyati batafsil bayon etilgan.
Keywords: Maktabgacha ta’lim, 3–7 yosh, jismoniy tarbiya, suzish mashg‘ulotlari, sog‘lomlashtirish, harakatli faoliyat, organizm tizimlari, hayotiy ko‘nikmalar, suv muhiti