O‘ZBEKISTONDA RAQAMLI TO‘LOV TIZIMLARINING ISTE’MOLCHILAR XARID QARORLARIGA TA’SIRINI EMPIRIK TAHLIL QILISH (International Conference on Computing, Artificial Intelligence and Information Systems, 2026)
Raqamli iqtisodiyotning jadal rivojlanishi sharoitida to‘lov tizimlari zamonaviy savdo munosabatlarining muhim infratuzilmaviy elementi sifatida shakllanmoqda. Mobil bank xizmatlari, elektron hamyonlar hamda QR-kod orqali to‘lov texnologiyalarining keng joriy etilishi iste’molchilarning xarid qilish jarayonini sezilarli darajada soddalashtirdi.