BO‘LAJAK INFORMATIKA O‘QITUVCHILARINING PEDAGOGIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISHDA RAQAMLI O‘QUV RESURSLARI VA KLASTERLI YONDASHUVNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI (International Conference on Computing, Artificial Intelligence and Information Systems, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak informatika fani o‘qituvchilarining pedagogik kompetensiyasini shakllantirish jarayonida raqamli o‘quv resurslari va klasterli yondashuvning didaktik imkoniyatlari tahlil etilgan. Maqolada zamonaviy raqamli ta’lim muhitida klasterli o‘zaro ta’sir asosida tashkil etilgan o‘quv jarayonining samaradorligi yoritilgan. Raqamli platformalar, interaktiv o‘quv resurslari va hamkorlikka asoslangan klasterli model bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy, metodik va kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari pedagog kadrlar tayyorlash tizimida innovatsion yondashuvlarni joriy etish uchun amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.
Keywords: tayanch kompetensiya, pedagogik kompetensiya, bo‘lajak informatika o‘qituvchisi, raqamli o‘quv resurslari, klasterli yondashuv, raqamli ta’lim muhiti, innovatsion ta’lim.