(untitled) (Symposium on Natural and Applied Sciences, 2026)
Mazkur maqolada talabalarga chet tilini (ingliz tili) o‘qitishda madaniy yondashuvga asoslangan yangi innovatsion pedagogik texnologiya taqdim etiladi. Uning o‘qitish ustuvorliklari va kamchiliklari tasvirlangan. Xususan, o‘qituvchi maxsus ta’lim platformalarida ingliz tilida so‘zlashuvchilar hayotining turli madaniy jihatlarini aks ettiruvchi turli podkastlarni tanlashi mumkin. Bundan tashqari, podkastlar ko‘pincha talabalar orasida eng kam rivojlangan tinglash qobiliyatlari hisoblanadi. Shu bilan birga, hozirgi vaqtda bu sohada ko‘proq tajribalar o‘tkazish kerak, shunda keyinchalik ularga asoslanib, lingvistik va nolingvistik universitetlarda chet tilini o‘rganayotgan talabalarda tinglash qobiliyatlarini rivojlantirishning murakkab usullarini ishlab chiqish mumkin bo‘ladi.