ASOSIY KAPITALGA KIRITILGAN INVESTITSIYALAR: IQTISODIY TARAQQIYOT VA SAMARADORLIK GAROVI (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Asosiy kapitalga kiritilgan investitsiyalar milliy iqtisodiy taraqqiyotning muhim omili hisoblanadi. Ular orqali ishlab chiqarish quvvatlari kengaytiriladi, yangi texnologiyalar joriy etiladi va mavjud infratuzilma modernizatsiya qilinadi. Shu bois asosiy kapitalga investitsiyalar iqtisodiy samaradorlikni oshirish va barqaror o‘sishni ta’minlashda strategik ahamiyatga ega. Milliy iqtisodiyotda asosiy kapitalga sarmoya kiritish korxonalar faoliyatini kengaytirish, ishlab chiqarish hajmini oshirish va yangi ish o‘rinlari yaratish imkonini beradi. Shu bilan birga, investitsiyalar orqali zamonaviy texnologiyalar va ilg‘or boshqaruv tajribasi jalb qilinadi, bu esa mahsulot sifatini yaxshilash va raqobatbardoshlikni oshirishga xizmat qiladi.