CHARLES DICKENSNING “ROJDESTVO QO‘SHIG‘I” ASARIDA SYUJET VA KOMPOZITSIYA MASALALARI (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Mazkur maqolada Charles Dickensning “Rojdestvo qo‘shig‘i” (“A Christmas Carol”) asarining syujet va kompozitsion xususiyatlari yozuvchining 1840-yillardagi kichik nasri kontekstida tahlil qilinadi. Tadqiqotda Dikens ijodidagi “Rojdestvo hikoyalari”ning badiiy o‘rni, realizm va fantastikaning uyg‘unlashuvi, qahramon xarakterining ichki evolyutsiyasi hamda psixologik tahlil masalalari yoritiladi. Asarda ocherk va novella elementlarining o‘zaro bog‘lanishi, ijtimoiy muammolarning badiiy ifodasi hamda ramziy obrazlarning funksiyasi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida “Rojdestvo qo‘shig‘i” kichik nasr janrining yangi badiiy imkoniyatlarini namoyon etgan muhim asar ekanligi asoslab beriladi.
Keywords: Charles Dickens, “A Christmas Carol”, Viktoriya adabiyoti, kichik nasr, syujet, kompozitsiya, fantastika, realizm, psixologizm, Rojdestvo hikoyalari.