JISMONIY, TEXNIK, TAKTIK TAYYORGARLIKLARNI AMALGA (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Ushbu maqolada sportchi va jismoniy tarbiyalanuvchilarning jismoniy, texnik va taktik tayyorgarliklarini amalga oshirishning umumiy qonuniyatlari, pedagogik shart-sharoitlari va samarali metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mazkur tayyorgarlik turlarining nazariy asoslari, ularning o'quv-mashg'ulot jarayonidagi o‘zaro bog‘liqligi va integral yondashuv, shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va metodlar yordamida rivojlantirish usullari batafsil ko‘rib chiqiladi. Maqolada tayyorgarlik turlarini amalga oshirishda psixologik va didaktik omillar, vositalar va usullar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, mazkur tayyorgarlik turlarining uzviy birligi va bosqichma-bosqich amalga oshirilishi sport mahoratining barqaror o'sishini ta'minlaydi, shug'ullanuvchilarning jismoniy va intellektual salohiyatini rivojlantiradi hamda ta'lim-tarbiya jarayoni sifatining yuqori darajasini kafolatlaydi.
Keywords: jismoniy tayyorgarlik, texnik tayyorgarlik, taktik tayyorgarlik, umumiy va maxsus tayyorgarlik, pedagogik qonuniyatlar, metodik yondashuv, o'quv-mashg'ulot jarayoni, jismoniy sifatlar, harakat malakalari, sport mahorati.