O’ZBEKISTONDAGI DEMOGRAFIK O’SISHDA YOSHLAR ULUSHI VA TADBIRKORLIK FAOLLIGI (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Bugungi globallashuv va raqamli iqtisodiyot sharoitida demografik jarayonlar davlatlarning iqtisodiy taraqqiyotini belgilovchi asosiy omillardan biri hisoblanadi. Ayniqsa, aholining yosh tarkibi va mehnat resurslarining shakllanishi mamlakatning innovatsion salohiyati hamda iqtisodiy rivojlanish istiqbollariga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. O‘zbekiston Respublikasi aholisi tarkibida yoshlar ulushining yuqoriligi mamlakat uchun muhim demografik imkoniyat yaratmoqda.