UMUMTA’LIM MAKTABLARI O‘QITUVCHILARIDA MUAMMOLI VAZIYATLARNI MODELLASHTIRISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablari o‘qituvchilarida muammoli vaziyatlarni modellashtirish ko‘nikmasini rivojlantirish pedagogik muammo sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda mazkur ko‘nikmaning tarkibiy tuzilishi, uni shakllantirish yo‘llari va zamonaviy ta’lim amaliyotida tutgan o‘rni ko‘rib chiqilgan. Muammoli ta’lim nazariyasi asosida o‘qituvchi kasbiy tayyorgarligi muammolari yoritilgan, shuningdek, ko‘nikmani rivojlantirishning pedagogik shartlari aniqlangan.
Keywords: muammoli vaziyat, modellashtirish, ko‘nikma, o‘qituvchi kasbiy tayyorgarligi, pedagogik muammo, muammoli ta’lim, refleksiv amaliyot.