QALB KASBINI ANIQLASH - INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISH VA TASHKILOTLARDA MEHNAT SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING MUHIM OMILI (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur tezisda kasb tanlash jarayonida shaxsning qiziqishlari, qobiliyatlari va ichki motivatsiyasini hisobga olishning ahamiyati menejment va kasb taʼlimi nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Insonning oʻz qalb kasbini aniqlashi mehnat samaradorligi, ishdan qoniqish, tashkilotlar faoliyati samaradorligi hamda inson kapitalini rivojlantirishning muhim sharti ekanligi asoslanadi. Shuningdek, taʼlim muassasalarida kasbiy yoʻnaltirish ishlarini takomillashtirish boʻyicha takliflar berilgan.
Keywords: qalb kasbi, kasb tanlash, kasb taʼlimi, menejment, inson kapitali, mehnat samaradorligi, ichki motivatsiya, kasbiy kompetensiya, kasbiy yoʻnaltirish.