MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA KIBER SPORT ELEMENTLARIDAN FOYDALANISHNING IJOBIY VA SALBIY OQIBATLARI TAHLILI (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Ushbu tezisda zamonaviy maktabgacha ta’lim tizimida kiber sport va raqamli o‘yin elementlarining bolalar rivojlanishiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli texnologiyalardan maktabgacha yoshda foydalanishning ijobiy (kognitiv o‘sish, reaksiya tezligi, fazoviy fikrlash) va salbiy (gipodinamiya, psixologik qaramlik, ijtimoiy izolyatsiya) oqibatlari muvozanatlashgan pedagogik yondashuv asosida yoritilgan.
Keywords: maktabgacha ta’lim, kiber sport, raqamli o‘yinlar, kognitiv rivojlanish, gipodinamiya, kiber-pedagogika, psixofizik salomatlik