O‘ZBEKISTON ELEKTRON TIJORAT BOZORIDA ONLINE SHARHLAR VA REYTING TIZIMLARINING ISTE’MOLCHILAR XARID QARORLARIGA TA’SIRINI EMPIRIK TAHLIL QILISH (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Raqamli iqtisodiyot sharoitida elektron tijorat platformalari iste’molchilar va sotuvchilar o‘rtasidagi asosiy savdo maydoniga aylanmoqda. Internet texnologiyalarining rivojlanishi natijasida xarid jarayonida axborot asimmetriyasi muammosi yangi shakl kasb etdi. An’anaviy savdoda iste’molchi mahsulotni bevosita ko‘rib baholash imkoniyatiga ega bo‘lgan bo‘lsa, elektron savdoda bunday imkoniyat cheklangan.