(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur ilmiy maqola bo‘lajak tarbiya fani o‘qituvchilarini tayyorlash tizimida metodik kompetentlikni ergonomik yondashuvsiz shakllantirishning nazariy va amaliy chegaralarini tanqidiy tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda metodik kompetentlikning an’anaviy kompetensiyaviy va texnologik talqinlari pedagog shaxsining psixofiziologik resurslari, kognitiv yuklamasi va emotsional barqarorligini yetarli darajada hisobga olmasligi ilmiy dalillar asosida ko‘rsatib beriladi. IMRaD modeli asosida olib borilgan tahlillar natijasida ergonomik yondashuvsiz metodik kompetentlikning fragmentarlashuvi, qisqa muddatli samaradorligi va kasbiy charchash xavfini kuchaytiruvchi omillari aniqlanadi. Tadqiqot yakunida bo‘lajak tarbiya fani o‘qituvchilarini tayyorlashda ergonomik, kompetensiyaviy va texnologik yondashuvlarni integratsiyalovchi muqobil ilmiy-strategik yechimlar taklif etiladi.