(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Ushbu maqolada ekologik tarbiya haqida, uning vazifalari hamda boshlang’ich sinf o’quvchilarida ekologik ong, ekologik madaniyat va tabiatga mas’uliyatli munosabatni shakllantirishning ahamiyati yoritilgan. Kichik maktab yoshidagi bolalarning psixologik xususiyatlaridan kelib chiqqan holda, dars va darsdan tashqari mashg’ulotlarda ekologik tushunchalarni singdirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Maqolada o’yin texnologiyalari, ekskursiyalarning o’quvchilar ekologik tafakkurini rivojlantirishdagi o’rni asoslab berilgan.