(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur maqolada korxonalarda moliyaviy rejalashtirish metodologiyasini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Jahon banki, Xalqaro valyuta fondi va boshqa xalqaro moliyaviy institutlar tomonidan ishlab chiqilgan moliyaviy boshqaruv, budjet rejalashtirish, moliyaviy nazorat, audit va risklarni baholashga oid metodologik yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekiston moliya tizimida davlat sektori va korxonalar darajasida moliyaviy rejalashtirish jarayonlarining rivojlanish tendensiyalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda korxonalarda moliyaviy rejalashtirish jarayonida asosiy faoliyatdan olingan foyda yoki zarar ko‘rsatkichining ahamiyati asoslab berilgan hamda ayrim aksiyadorlik jamiyatlari misolida ushbu ko‘rsatkichning 2020–2024-yillardagi dinamikasi tahlil qilingan.