(untitled) (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Мазкур тезисда автотранспорт овисталарининг импорти жараёнларини такомиллаштиришга қаратилган инновацион дастурий ечимлар ва уларнинг функционал архитектураси тадқиқ этилган. Ишда автотранспорт воситаларини техник кўрсаткичлари асосида автоматик таснифлаш (Decision Tree алгоритми) ҳамда божхона тўловларини интеграциялашган рақамли модель асосида автоматик ҳисоблаш тизими илмий-амалий жиҳатдан асослаб берилган. Дастурий маҳсулотнинг Flutter (Dart) платформасидаги мобил илова кўринишидаги татбиқи ва унинг “Smart Customs” экотизимига API орқали интеграциялашуви комплекс баҳоланган.