(untitled) (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Tuproq unumdorligining muhim ko‘rsatkichlaridan biri uning struktura holati va agregat tarkibi hisoblanadi. Tuproq agregatligi suv va havo rejimini tartibga soladi, ildizlarning o‘sishini ta’minlaydi hamda eroziya jarayonlariga qarshilikni oshiradi. Dukkakli ekinlar, jumladan mosh (Vigna radiata L.), tuproqning biologik va fizik xossalarini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega.