(untitled) (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Ushbu tadqiqot raqamli texnologiyalar asosida bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarining kasbiy kompetentligini rivojlantirish modelini ilmiy asoslashga bag‘ishlangan. Tadqiqotda kasbiy kompetentlik tushunchasining zamonaviy talqini, raqamli pedagogika imkoniyatlari va ularning ingliz tilini o‘qitish jarayoniga integratsiyasi tahlil qilinadi. Model bo‘lajak o‘qituvchilarning lingvistik, metodik, kommunikativ hamda raqamli kompetensiyalarini uyg‘un rivojlantirishga yo‘naltirilgan. Raqamli ta’lim muhiti, interaktiv platformalar va innovatsion metodlar asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni kasbiy tayyorgarlik samaradorligini oshirishi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalarida ingliz tili o‘qituvchilarini tayyorlash tizimini takomillashtirish hamda raqamli transformatsiya sharoitida pedagog kadrlar raqobatbardoshligini ta’minlashga xizmat qiladi, ilmiy va amaliy jihatdan muhim ahamiyat kasb etadi deb.