(untitled) (Symposium on Life and Environmental Sciences, 2026)
Maqolada O‘zbekiston qishloq xo‘jaligida kadrlar salohiyatini qayta ishlab chiqarish tizimining hozirgi holati tahlil qilingan hamda amalda qo‘llanilayotgan metodologik yondashuvlarning samaradorligi pastligi asoslangan. Muammoni hal etish maqsadida kadrlar salohiyatini qayta ishlab chiqarishni tizimli boshqarishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Kontseptual model, kontseptsiya, boshqaruv mexanizmi va maqsadli dastur orqali agrar sohaning raqobatbardoshligini oshirish, malakali kadrlarga bo‘lgan ehtiyojni kamaytirish hamda qishloq hududlarining barqaror ijtimoiy-iqtisodiy rivojini ta’minlash imkoniyatlari ochib berilgan.