МАСТИТ КАСАЛЛИГИ ҚЎЗҒАТУВЧИЛАРИНИ АНТИБИОТИКЛАРГА СЕЗУВЧАНЛИГИ ВА ДАВОЛАШ (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Мастисан препаратининг серозли, катарал, фибринозли, йирингли ва субклиник маститларни умумий даволаш самарадорлиги ўртача 80% ни ташкил этиши аниқланди. Мастисепт препарати серозли, катарал, фибринозли, йирингли ва субклиник маститларни умумий даволаш самарадорлиги ўртача 85% ташкил этиши ҳамда 14 % сигирларда сут маҳсулдорлигини тўла тикланмаслиги аниқланди.
Keywords: Қорамол, инфекцион мастит, штамм, антибиотиклар, касаллик, фиброз, стафилококклар, стрептококклар, энтерококклар, эшерихиялар, протей, псевдомонадаларнинг пенициллин, стрептомицин, сульфадиазин, левомицетин, тетрациклин, энрофлоксацин, канамицин, мономицин, полимиксин, эритромицин, олеандомицин, тилозин, патоген, катарал, субклиник, йирингли мастит.