(untitled) (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Mazkur maqolada talabalarda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari asosida og‘zaki nutqni rivojlantirishga qaratilgan mashqlar tizimi ishlab chiqiladi va tahlil qilinadi. SI asosidagi nutqni aniqlash (speech recognition), chatbotlar, virtual suhbatdoshlar va adaptiv platformalarning didaktik imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Og‘zaki nutqni shakllantirishning bosqichma-bosqich mashqlar tizimi taklif etilib, uning psixologik-pedagogik va lingvodidaktik asoslari yoritiladi. Tadqiqot natijasida talabalarning nutqiy faolligini oshirish, fonetik aniqlikni yaxshilash va kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.