O'TKIR RESPIRATOR INFEKSIYALARI BILAN TEZ-TEZ KASALLANADIGAN BOLALARDA IMMUNITET HOLATI (Symposium on Natural and Applied Sciences, 2026)
Dolzarbligi: Tez-tez kasallanadigan bolalar pediatriyada eng bahsli va ijtimoiy jihatdan ahamiyatli guruhlardan birini tashkil qiladi. Ushbu bemor populyatsiyasida o'tkir respirator infeksiyalarning yuqori chastotasi nafaqat jiddiy yuqumli fonga, balki immun tizimidagi chuqur funktsional o'zgarishlarga ham bog'liq.
Keywords: tez-tez kasallanadigan bolalar, o'tkir respirator infeksiyalar, hujayra immuniteti, gumoral immunitet, sekretor IgA, CD4+/CD8+, immunomodulyatsiya.