INGLIZ TILI O‘RGANISH MOTIVATSIYASI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELLEKT IMKONIYATLARINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Symposium on Natural and Applied Sciences, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tili o‘rganish motivatsiyasini rivojlantirishda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. SI asosidagi adaptiv o‘qitish tizimlari, chatbotlar, avtomatik baholash vositalari va raqamli platformalarning talabalarning ichki va tashqi motivatsiyasiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslanadi. Shuningdek, SI texnologiyalarining shaxsiylashtirish, tezkor teskari aloqa va interaktivlik kabi imkoniyatlari motivatsion muhitni shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Maqolada pedagogik va lingvodidaktik shart-sharoitlar asosida metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: sun’iy intellekt, ingliz tili o‘qitish, motivatsiya, adaptiv ta’lim, shaxsiylashtirish, raqamli pedagogika, lingvodidaktika, ichki motivatsiya.