(untitled) (Symposium on Natural and Applied Sciences, 2026)
Ushbu maqolada voleybol sport turida umumiy va maxsus jismoniy sifatlarni rivojlantirish metodikasi, uning pedagogik asoslari va samarali yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda umumiy jismoniy tayyorgarlik va maxsus jismoniy tayyorgarlikning o’zaro bog’liqligi, kuch, tezlik, sakrovchanlik, chaqqonlik, chidamlilik va egiluvchanlik kabi asosiy jismoniy sifatlarni rivojlantirishning metodik bosqichlari, vositalari va usullari batafsil yoritiladi. Maqolada jismoniy sifatlarni rivojlantirishda yosh va individual xususiyatlarni hisobga olish, bosqichma-bosqichlik, muntazamlik va differensial yondashuv tamoyillari alohida tahlil qilinadi.