MATEMATIKA DARSLARIDA PISA TOPSHIRIQLARIDAN FOYDALANISH METODIKASI (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Maqolada matematika darslarini xalqaro PISA (Programme for International Student Assessment) baholash dasturi talablari asosida tashkil etishning nazariy-metodik asoslari yoritilgan. O‘quvchilarning matematik savodxonligini rivojlantirishda PISA formatidagi topshiriqlarning pedagogik imkoniyatlari, ularni umumta’lim maktablari matematika darslariga integratsiya qilish tamoyillari hamda kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘qitish metodikasi tahlil qilingan.
Keywords: PISA, matematik savodxonlik, funksional savodxonlik, kompetensiya, matematika ta’limi, PISA topshiriqlari, matematik modellashtirish, tanqidiy fikrlash, metodika.