ABU RAYHON BERUNIY ILMIY MEROSINI KARTOGRAFIYA TA’LIMIGA INTEGRATSIYA QILISH ASOSIDA TALABALARNING KARTOGRAFIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Maqolada Abu Rayhon Beruniyning kartografiya, geodeziya va geografiya sohalaridagi ilmiy merosi asosida talabalarning kartografik kompetentligini rivojlantirish texnologiyasi yoritilgan. Zamonaviy geoaxborot tizimlari, raqamli kartografiya va masofadan turib kuzatish texnologiyalarini Beruniyning ilmiy qarashlari bilan integratsiya qilish orqali bo‘lajak muhandislarning kasbiy kompetentligini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, kartografiya fanini o‘qitishda tarixiy-ilmiy merosga asoslangan innovatsion pedagogik yondashuvlarni qo‘llashning ahamiyati asoslab berilgan.
Keywords: Abu Rayhon Beruniy, kartografiya, kartografik kompetentlik, geoaxborot tizimlari, raqamli kartografiya, innovatsion texnologiya, geodeziya, ta’lim texnologiyasi.