O‘SMIRLIK DAVRIDA SHAXSLARARO MUNOSABATLAR VA AGRESSIV XULQNING O‘ZARO BOG‘LIQLIGI (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlik davrida shaxslararo munosabatlarning shakllanishi hamda agressiv xulq-atvor bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. O‘smirlik davri shaxs psixologik rivojlanish davrining eng muhim va murakkab davrlaridan biri hisoblanib, bu davrda emotsional beqarorlik, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar va nizoli vaziyatlar agressiv xatti-harakatlarning yuzaga kelishiga sabab bo‘lishi mumkin. Shaxslararo munosabatlarda yuzaga keladigan ziddiyatlar, emotsional zo‘riqish, oilaviy muhitdagi muammolar va maktab jamoasidagi salbiy psixologik iqlim agressiv xulqning shakllanishiga sabab bo‘lishi mumkin. Tadqiqot natijalarida ham agressiv xulqning o‘smirlarning shaxslararo munosabatlariga salbiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.
Keywords: o‘smirlik davri, shaxslararo munosabat, agressiya, agressiv xulq, psixologik rivojlanish, emotsional holat, kommunikativ kompetensiya, psixodiagnostika, profilaktika, ijtimoiy moslashuv.