O‘SMIRLIK DAVRIDA RUHIY SALOMATLIKKA TA’SIR ETUVCHI PSIXOSOTSIAL OMILLAR (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Ushbu maqolada o‘smirlik davrida ruhiy salomatlikka ta’sir etuvchi biologik, psixologik, oilaviy, ijtimoiy va raqamli omillar nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Ruhiy salomatlik o‘smir shaxsining hissiy barqarorligi, o‘zini anglash darajasi va ijtimoiy moslashuvi bilan bog‘liq murakkab tizim sifatida yoritiladi. Shuningdek, oiladagi psixologik muhit, maktab va tengdoshlar ta’siri hamda axborot muhitining ikki tomonlama xususiyati ilmiy manbalar asosida izohlanadi. Maqola o‘smirlar ruhiy salomatligini mustahkamlashning nazariy asoslarini ochib beradi.
Keywords: o‘smirlik, ruhiy salomatlik, psixososial omillar, biologik rivojlanish, oilaviy muhit, tengdoshlar, ta’lim muhiti, motivatsiya, emotsional beqarorlik, raqamli muhit.