MUSOBAQA OLDI TAYYORGARLIK DAVRIDA SPORTCHILARNING IMMUN TIZIMINI FARMAKOLOGIK QO‘LLAB-QUVVATLASH (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Maqolada musobaqa oldi bosqichida yuqori malakali sportchilarning immun tizimida kuzatiladigan salbiy o‘zgarishlar va ularni farmakologik korreksiya qilish imkoniyatlari o‘rganilgan. Tajriba va nazorat guruhlari o‘rtasidagi biokimyoviy va immunologik ko‘rsatkichlar solishtirilgan. Natijalar majmuaviy farmakologik qo‘llab-quvvatlash immunoglobulinlar miqdorini barqaror saqlash va kasallanish xavfini kamaytirish imkonini berishini ko‘rsatdi.
Keywords: sport immunologiyasi, musobaqa oldi tayyorgarlik, immunomodulyatorlar, T-limfotsitlar, interferon, sportchilar salomatligi.