USE OF VISUALIZATION TOOLS IN THE SUBJECT "ORGANIZATION OF TRANSPORTATION AND TRAFFIC SAFETY BY AUTOMOBILE" (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’limda «Avtomobillarda tashish va xarakat xavfsizligini tashkil etish»fanidan talabalarning aqliy va bilish faolligini oshirishga yordam beradigan didaktik ko‘rgazmali vositalardan foydalanish orqali o‘quv jarayoni samaradorligini oshirish muammolari tahlil qilingan. O‘quv materialini vizual texnologiya asosida namoyish etilishi ular ta’lim mazmunini multimedia va interfaol tarzda amalga oshirishga olib borishga imkon beradi. Bundan tashqari o‘qituvchilar o‘quv materialini tasavvur qilish hamda ularni amalda qo‘llash metodlari va vositalarini o‘zlashtirishlari zarurligi asoslab o‘tiladi.
Keywords: vizual, vizual texnologiya, multimedia texnologiyalari, interfaollik, talabalarning bilim faoliyati, vizual o‘qitish vositalari.