RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TALABALARNING AXBOROT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada raqamli ta’lim muhitida talabalarning axborot xavfsizligini ta’minlash masalasi pedagogik muammo sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalar ta’lim jarayoniga jadal kirib kelayotgan hozirgi sharoitda talabalar duch kelayotgan axborot xavflari, ularning sabablari va pedagogik yechimlari ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, talabalarda axborot xavfsizligi madaniyatini shakllantirishda ta’lim muassasasi, pedagog va raqamli ta’lim muhitining o‘zaro hamkorligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalarida axborot xavfsizligini ta’minlashga qaratilgan pedagogik faoliyatni takomillashtirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.
Keywords: raqamli ta’lim muhiti, axborot xavfsizligi, pedagogik muammo, talaba, raqamli madaniyat, media savodxonlik.