OZOD SHARAFIDDINOV TALQINIDA IJODKOR SHAXSI VA MILLI MA’NAVIYAT MASALASI (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Mazkur maqolada atoqli adabiyotshunos va munaqqid Ozod Sharafiddinovning adabiy-estetik qarashlari, xususan, ijodkor shaxsiga munosabati va milliy ong masalasini talqin etish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda muallifning G‘afur G‘ulom shaxsi va ijodiga bag‘ishlangan esselari asosida Sharafiddinovning san’atkor mas’uliyati, milliylik, ma’naviy yetuklik va tarixiy xotira haqidagi konsepsiyalari ochib beriladi. Maqolada Sharafiddinov adabiy tafakkurining o‘zbek adabiy tanqidida tutgan o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan asoslanadi.
Keywords: Ozod Sharafiddinov, adabiy tanqid, milliy ong, ijodkor shaxsi, G‘afur G‘ulom, estetik qarashlar.