BOLALARDA AXLOQIY FAZILATLARNI SHAKLLANTIRISHDA ALISHER NAVOIYNING QARASHLARI (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Ushbu maqolada buyuk mutafakkir va adib Alisher Navoiyning bolalarda axloqiy fazilatlarni shakllantirishga oid qarashlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Navoiy asarlarida ilgari surilgan komil inson g‘oyasi, tarbiya, ilm-ma’rifat, odob-axloq, halollik, mehnatsevarlik va insonparvarlik kabi fazilatlarning bolalar tarbiyasidagi o‘rni yoritiladi. Maqolada “Mahbub ul-qulub”, “Hayrat ul-abror”, “Lison ut-tayr” va boshqa asarlar asosida Navoiyning axloqiy qarashlari tahlil qilinib, ularning bugungi ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati asoslab beriladi
Keywords: Alisher Navoiy, axloqiy tarbiya, bolalar tarbiyasi, komil inson, ma’naviyat, odob-axloq.