(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Mazkur maqolada Halima Xudoyberdiyeva she’riyatida ayol obraziga murojaatida tarixiy manbalariga tayanishi va uning obraz yaratishdagi badiiy mahorati tahlilga tortilgan. Shoira lirikasida ayol timsolining shakllanish manbalari: xalq og‘zaki ijodi,o’zbek mumtoz adabiyoti, ayol shoiralar an’anasi, tarixiy-afsonaviy ayol siymolari hamda o‘zbek nasridagi ayol obrazlari bilan uzviy bog‘liq holda tahlil qilinadi. Ayniqsa, To‘maris, Uvaysiy, Nodira, Zulfiya, va Kumush singari ayol timsollariga bag‘ishlangan yoki ular bilan ruhiy-badiiy aloqada bo‘lgan she’rlar orqali Halima Xudoyberdiyeva she’riyatidagi ayol obrazining tarixiy ildizlari ochib beriladi.