(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Maqolada matematika darslarini xalqaro PISA (Programme for International Student Assessment) baholash dasturi talablari asosida tashkil etishning nazariy-metodik asoslari yoritilgan. O‘quvchilarning matematik savodxonligini rivojlantirishda PISA formatidagi topshiriqlarning pedagogik imkoniyatlari, ularni umumta’lim maktablari matematika darslariga integratsiya qilish tamoyillari hamda kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘qitish metodikasi tahlil qilingan.