(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Ushbu maqolada o‘smirlik davri inson hayotining eng muhim rivojlanish bosqichlaridan biri ekanligi, shaxsning jismoniy, psixologik va ijtimoiy jihatdan yetilishini belgilaydigan omillar keltirilgan. O‘smirlik davri shaxsning bilish jarayonlari, tafakkur, ijodiy qobiliyat va hissiy-irodaviy holatlarining jadal rivojlanishi bilan tavsiflanadi. Shu bois, o‘smirlikni o‘rganish psixologiya, pedagogika va ijtimoiy fanlar uchun dolzarb masala hisoblanadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, o‘smirlar tajriba orqali o‘rganishga intiladi, yangilikka qiziqadi va o‘zini ijtimoiy muhitda sinashga harakat qiladi.