(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Zamonaviy globallashuv sharoitida diniy qadriyatlar va dunyoviylik o‘rtasidagi munosabat ijtimoiy fanlarning markaziy masalalaridan biriga aylandi. Diniy qadriyatlar inson va jamiyat uchun muhim ma’naviy tayanch bo‘lib, ular shaxsga ma’naviy mo‘ljal berish, xulq-atvorni tartibga solish va ijtimoiy integratsiyani ta’minlash funksiyalarini bajaradi. Mircha Eliade ta’kidlaganidek, diniy qadriyatlar muqaddaslikka bo‘lgan ehtiyojdan, xaosni yengib dunyoni tartibga keltirish istagidan paydo bo‘ladi