(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Qahramoni Abdulla Oripov ijodida Vatan timsolining badiiy talqini va milliy g‘urur masalalari kompleks tadqiq etiladi. Shoir she’riyatidagi vatanparvarlik tuyg‘usi tarixiy xotira va xalqning o‘zligini anglash jarayonlari bilan bog‘liq holda tahlil qilingan. Muallifning "O‘zbekiston" qasidasi va boshqa lirik asarlarida milliy g‘ururni shakllantiruvchi badiiy vositalar va falsafiy mushohadalar ochib beriladi. Maqolada shoir uslubining o‘ziga xosligi va uning o‘zbek adabiyoti takomilidagi o‘rni zamonaviy adabiyotshunoslik nuqtayi nazaridan ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqot davomida shoirning falsafiy qarashlari va milliy ramzlardan foydalanish mahorati yoritib berilgan.